CUKINIA W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ

CUKINIA W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ

Tej zalewy używałam w zeszłym roku do ogórków. Postanowiłam wypróbować do cukinii. Sprawdziła się świetnie!

PRZEPIS

SKŁADNIKI:

  • 3 kg cukinii
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 5 łyżek musztardy (polecam kremską lub sarepską – kremska jest łagodniejsza; sarepska – ostrzejsza)
  • ziele angielskie
  • pieprz czarny cały
  • liść laurowy
  • gorczyca
  • 1 l wody (4 szklanki)

PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy zalewę z octu, wody i musztardy, soli i cukru. Go każdego słoika wrzucamy po 3 ziarenka ziela i pieprzu, 3-5 ziaren gorczycy i wypełniamy pokrojoną cukinią (patrz: cukinia w zalewie curry), zalewamy gorąca zalewą i pasteryzujemy ok. 10 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s