FILET Z KURCZAKA W MARYNACIE JOGURTOWO-CZOSNKOWEJ

FILET Z KURCZAKA W MARYNACIE JOGURTOWO-CZOSNKOWEJ

U mnie niewielkie grillowanie. Ja, mówiąc szczerze, nigdy nie przepadałam za mięsem… Jeśli już jakieś sobie przygotowuję, to jest to filet z kurczaka, czy indyka. Zawsze miałam problem, bo filet na grillu robił się… papierowo-tekturowy 😦 I od jakiegoś czasu dzień wcześniej marynuję go w jogurcie naturalnym i jest idealnie soczysty!

PRZEPIS NA MARYNATĘ


SKŁADNIKI:

150-200 g jogurtu naturalnego (małe opakowanie)
2 ząbki czosnku
przyprawy: sól ziołowa, pieprz ziołowy, pieprz czarny cały, liść laurowy, papryka czerwona, przyprawa ziołowa do grilla.


PRZYGOTOWANIE:

Do miseczki, w której będziemy marynować filety wlewamy jogurt, dodajemy przyprawy i rozdrobniony czosnek. Zamykamy szczelnie, lub przykrywamy folia aluminiową i odstawiamy na noc do lodówki. Grillujemy po 20 min. na każdej stronie. Podajemy z sałatą, pieczywem/ziemniakami/ryżem.


RADY!

  1. Tak przygotowany filet śmiało możemy wkroić do sałaty i podać na zimno!

Smacznego!

Reklamy

One thought on “FILET Z KURCZAKA W MARYNACIE JOGURTOWO-CZOSNKOWEJ

  1. Pingback: SAŁATA LODOWA Z SOSEM CZOSNKOWYM | Gospoda Potłuczonej Literatki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s