PANIEROWANY KALAFIOR

PANIEROWANY KALAFIOR

Nudny kalafior rozciapany na talerzu? Już nie! To warzywo można podać na wiele różnych sposobów. Na przykład taki…

PRZEPIS

SKŁADNIKI:

  • 1 średni kalafior
  • 1 jajko
  • bułka tarka (ok. 3/4 szklanki)
  • olej do smażenia
  • szczypta vegety
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • pół łyżki soli
  • łyżeczka cukru

PRZYGOTOWANIE:

Kalafiora gotujemy przez ok. 15 minut (na półtwardo). Do wody dosypujemy pół łyżki soli i małą łyżeczkę cukru. Rozkłócamy jajka i dodajemy do nich szczyptę vegety i pieprzu. Różyczki kalafiora panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

RADA!

Aby kalafior szybko się ugotował, rozdzielamy go na różyczki. 2. Podajemy na ciepło do obiadku 🙂 Możemy posypać koperkiem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s