SAŁATKA SURIMI

SAŁATKA Z SURIMI

PRZEPIS

(NA OKOŁO 4 PORCJE)

SKŁADNIKI:

  • 200-300 g paluszków krabowych surimi
  • ok. 100 g (pół puszki) kukurydzy
  • ok. 100 g (pół słoiczka) selera konserwowego
  • 5-6 łyżek majonezu
  • 3 jajka
  • ok. 150 g makaronu ryżowego (wstążki)
  • 2 łyżki posiekanego koperku

PRZYGOTOWANIE:

Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu (jeśli jest długi – należy go połamać). Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę. Odsączamy kukurydzę i seler. Paluszki krabowe kroimy w plasterki (o grubości ok. 0,5 cm). Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy majonezem i posypujemy koperkiem. Możemy doprawić do smaku solą morską i pieprzem czarnym mielonym.

RADY!

Do sałatki możemy użyć (zamiast makaronu ryżowego) ryżu długoziarnistego lub makaronu nitki (ugotowanego al dente).

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s