KOTLETY ZIEMNIACZANE

KOTLETY ZIEMNIACZANE

Kolejny pomysł na wykorzystanie gotowanych ziemniaków. Kotlety ziemniaczane najlepiej smakują z sosami i surówkami (dowolnymi).

PRZEPIS

Składniki:

ok. 400g ugotowanych i zmielonych ziemniaków
ok. 3.4 szklanki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
szczypta soli
3-5 łyżek bułki tartej
5-6 łyżek oleju

Przygotowanie:

Składniki (oprócz bułki tartej i oleju) łączymy i zagniatamy ciasto. Kroimy na plastry o grubości ok 2,5 cm. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

???????????????????????????????

Polecam sos pomidorowy lub sos pieczarkowy https://gospodaliteracka.wordpress.com/2013/10/18/sos-pieczarkowy-2/

Smacznego!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s