DROBIOWY FILET W PANIERCE KOKOSOWO-KUKURYDZIANEJ

DROBIOWY FILET W PANIERCE KOKOSOWO-KUKURYDZIANEJ

Sposób na KoKleta 😉

PRZEPIS

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg filet z kurczaka
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki płatków kukurydzianych
  • 1 duże jajko
  • 3-5 łyżek oleju do smażenia
  • po ok. pół łyżeczki: curry, papryki słodkiej, vegety, pieprzu ziołowego

PRZYGOTOWANIE:

Filety rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość ok. 1 cm. Posypać przyprawami, wymieszać, odstawić do lodówki na 1 h. Przygotować panierkę: płatki kukurydziane dobrze rozkruszyć, dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Mięso panierować w rozkłóconym jajku (z dodatkiem szczypty vegety) i przygotowanej panierce. Smażyć po kilka minut po obu stronach na rozgrzanym oleju.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s