SOS TYSIĄCA WYSP

SOS TYSIĄCA WYSP

Do smażonych mięs, do sałatek – przygotowuję najczęściej sos czosnkowy, ale mięsko panierowane smakuje genialnie w towarzystwie sosu tysiąca wysp. Nie wiem, skąd ta dziwna nazwa, toż to jedynie połączenie keczupu z majonezem, ale niech tam…
Ja robię go tak:

PRZEPIS

(na ok. 3-4 porcje)

Dokładnie mieszamy: 5 łyżek majonezu, 3 łyżki ostrego keczupu, łyżeczkę pieprzu cayenne, łyżeczkę bardzo drobno posiekanej cebulki, pół łyżeczki octu winnego, szczyptę soli. Sos należy dokładnie ‚rozetrzeć’ i zostawić na pół godzinki do ‚przegryzienia się’ składników.

Podawać z pieczonym mięsem, wędlinami, sałatami etc.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s