ZAPRASZAM NA KOLEJNY ARTYKUŁ NA ekulturalni.pl

Dziś ukazał się świąteczny artykuł! Skromnie dodam, że i moje słowo pisane znalazło tam swoje miejsce! POLECAM!

http://ekulturalni.pl/Stronag%C5%82%C3%B3wna/Artyku%C5%82wgazecie/tabid/87/IndexID/1838/Default.aspx

Reklamy

5 thoughts on “ZAPRASZAM NA KOLEJNY ARTYKUŁ NA ekulturalni.pl

  1. !No to przeczytalam, pooblizywalam sie i jak to ze mna bywa, ze wylazi cos z czelusci mojej pustej czaszki 😉 takie „aproposy” 😉 tak tez sie stalo i tym razem, wiec sie podziele 😉 a to jest moj autorski pomysl. Z gory zaloze, ze lubi pani duszona cebule jako dodatek np. do watrobki. Ja do duszenia cebuli dodaje niewielka ilosc sosu sojowego i dosc obficie podlewam…. sokiem jablkowym, takim z kartonu (musi byc sok, nie napoj) smak cebuli… boski 😀 Do tak uduszonej cebuli wrzucam usmazona watrobke, kotlety mielone lub inne miesko, podgrzewam razem, zeby sie smaki przegryzly i pozeram 😉 a jak nie ma mieska to moze byc ryba, a jak nie ma ryby to wykladamy cebule na kasze, wszystko jedno jaka i zjadamy ze smakiem 😉
    A jak ryba to do takiej cebuli dodajemy niewielka ilosc imbiru (swiezego lub mielonego)

  2. I ciag dalszy, bo mi paluch na tablecie polecial za nisko 🙂
    Filety dowolnej, ulubionej ryby do takiej cebuli dobrze jest usmazyc otaczajac ja w mace ziemniaczanej, nie zrumieni sie, ale za to po dodaniu do cebuli i podduszeniu calosci zrobi sie ryba w takim bardzo smacznym zawiesistym sosie z cebula 🙂
    A zeby nie naduzywac goscinnosci i cierpliwosci gospodyni przepis na brukselke przy okazji nastepnych odwiedzin (niestety beda ;-)) Pozdrawiam smacznie i cieplo 🙂

  3. Jejku, jak mi ślinka cieknie!!! Jest coś lepszego do mięska niż duszona cebulka?? Bardzo, bardzo fajny pomysł! Nie przepadam za wątróbką, ale coś wymyślę 😉 Rybka? Zrobię wkrótce i proszę o pozwolenie umieszczenia przepisu na blogu (jak mi wyjdzie oczywiście)!!

  4. Mam nadzieje, ze bedzie smakowalo 🙂 Sok jablkowy nadaje cebuli fantastyczny smak, odkrylam to przez przypadek, ale takie przypadki jak widac bywaja smaczne 😉 I oczywiscie prosze umiescic przepis na blogu 🙂 a opcja, zeby nie wyszlo moim zdaniem nie wystepuje – to taka typowa potrawa „na czuja” 😉

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s