DESER TRUSKAWKOWY Z KASZĄ JAGLANĄ

DESER TRUSKAWKOWY Z KASZĄ JAGLANĄ

Pomyślane, jako przekąska do pracy! Lekkie, smaczne, sycące, zdrowe! Takie są dania z kaszą jaglaną. Do tego truskawkowa bomba witaminowa i możemy się zajadać bez większych wyrzutów sumienia. Deser jest ‚odchudzony’. Jak nie musicie się ograniczać – możecie dodać nieco więcej cukru (albo miodu) zarówno do kaszy jak i do musu i łyżkę masła do gotowania kaszy.

PRZEPIS (na 2 porcje)

1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki mleka
łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka cukru (albo miodu)

świeże truskawki (małe i słodkie) ok. 10 sztuk
pół szklanki zmiksowanych truskawek

Przygotowanie
Do gotującego mleka wsypujemy kaszę i cukry. Gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 10 minut (aż kasza wciągnie mleko). Jeśli kasza nadal jest twarda – dolewamy jeszcze trochę mleka i gotujemy jeszcze 5 minut. Wykładamy do pucharków, posypujemy świeżymi truskawkami i polewamy musem.

Smacznego!

RADY!
Kaszę można w ten sposób przygotować z innymi owocami (malinami, jeżynami, jagodami, poziomkami etc.)

Reklamy

4 thoughts on “DESER TRUSKAWKOWY Z KASZĄ JAGLANĄ

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s