PANIEROWANE TOSTY FRANCUSKIE

PANIEROWANE TOSTY FRANCUSKIE

Bardzo szybki sposób na treściwą kolację (lub przekąskę).

Przepis

Składniki

chleb tostowy
plastry sera żółtego (gouda)
plastry szynki

ewentualnie: ogórek (kiszony, małosolny) pokrojony w długie paski, kukurydza (konserwowa lub świeża)

do panierowania: jajko,, szczypta soli ziołowej (lub vegety) i bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania

Kromki pieczywa tostowego wałkujemy mocno wałkiem (na ok. 2 mm grubości). Na każdy układamy plasterek sera i szynki (ewentualnie w środek kładziemy ogórek lub paprykę – cienki pasek). Zawijamy w rulon, mocno ściskamy, panierujemy w rozkłóconym jajku (z dodatkiem szczypty soli) i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. To tyle!
Smacznego!

Reklamy

6 thoughts on “PANIEROWANE TOSTY FRANCUSKIE

  1. .. dodaj odrobinę wanilii i listek świeżej bazylii 🙂 .. trochę żal wałkowanej bułki bo miękki chleb puszyście nasiąka jajkiem .. co zaraz sprawdzę 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s