POMIDOROWE OGÓRKI, SALSA Z OGÓRKÓW DO SŁOIKÓW

Takie weki wykonała w tym roku moja siostra. Ja się w nich zakochałam! Czas wykonać swoją wersję!
???????????????????????????????
PRZEPIS

Składniki

4 kg ogórków
1 kg cebuli
1,5-2 szklanki cukru
400 ml koncentratu
400 ml ketchupu łagodnego
3 łyżki soli
pół szklanki oleju
0,5 szklanki octu

Przygotowanie

Ogórki dokładnie myjemy i cienko kroimy (na szatkownicy). Solimy i odkładamy na godzinę. Cebulę szatkujemy i dusimy na oleju. Dorzucamy odcedzone nieco z soku ogórki. Mieszamy, dodajemy cukier i ocet. Dusimy 5 minut. Dodajemy koncentrat i ketchup. Gorącą masę przekładamy do gorących słoików i mocno dokręcamy. Pasteryzujemy ok. 10 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s