MIĘSO DROBIOWE GRILLOWANE Z ROZMARYNEM

10377171_867460269931556_7729269539673166755_nRozmaryn daje niesamowity aromat przy grillowaniu ❤

Co prawda goście pytali, czemu na mięsie leżą igły sosnowe :-/ , ale smak chwalili 😉

Idealny pomysł dla odchudzających się.

PRZEPIS

Składniki (na 2 porcje)

2 filety z kurczaka (z indyka – lub inne chude mięso drobiowe)

2 gałązki świeżego rozmarynu

2 ząbki czosnku

papryka słodka mielona

pieprz cayenne

pieprz ziołowy

sól ziołowa

2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Filety myjemy, jeśli są małe – zostawiamy w całości, jeśli większe – kroimy wg upodobania (np. wycinamy serduszka 😉 ). W miseczce mieszamy oliwę z solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Wrzucamy do takiej marynaty kurczaka, dokładnie go nacieramy i odstawiamy do lodówki na ok. 2 h (w zamkniętej miseczce, lub przykrytej folią aluminiową). Na patelni grillowej układamy filety, na każdy układamy kawałek gałązki rozmarynu. Grillujemy po 10 min na każdej stronie.

Ja podałam z żurawiną.

RADY!

1. Filet jest również bardzo smaczny na zimno. Ja pokroiłam w plastry i zabrałam do pracy (jak na załączonym obrazku 😉 ).

2. Tak przygotowane mięso można również grillować w formie szaszłyków (przekładając np. cebulą i boczkiem; lub ananasem).

Smacznego!

Reklamy

3 thoughts on “MIĘSO DROBIOWE GRILLOWANE Z ROZMARYNEM

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s