BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ Z CZEREŚNIAMI

Błyskawiczne ciacho bez cukru (dla chcących – bez glutenu i laktozy)

Szklanka kaszy jaglanej (ugotowanej w 2 szklankach wody)

2 jaja

2 łyżki ciemnego kakao

5 łyżek oliwy z oliwek (albo oleju kokosowego rozpuszczonego)

Budyń czekoladowy (bez cukru)

2 łyżki słodziła (u mnie ksylitol)

2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (można dodać np. 3 łyżki mleka sojowego, migdałowego, ryżowego etc.)

Czekolada gorzka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

garść czereśni

 

Wszystkie składniki zblendować (prócz czekolady).

Pół czekolady pokroić w małe kawałeczki i dodać do ciasta. Wylać na blaszkę o wymiarach 23 x 13 cm. Ułożyć a wierzch czereśnie (bez pestek oczywiście).

Piec ok. 40-50 minut w 180 st. C.

Pozostałą część czekolady rozpuścić i polać ostudzone ciacho.

NIE KROIĆ PRZED WYSTUDZENIEM, BO SIĘ ROZCIAPIE!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s